Klaartjes Kaas perfect oud met kabeljauw, fidéua, pijlinktvis en bergkappertjes
Bereiding
- Stap 1 - Bereidingswijze vis
Snij mooie porties kabeljauw en snij de opgekuiste pijlinktvis in balkjes.
- Stap 2
Bak de kabeljauw in eenTefalpan met een scheutje olijfolie unilateraal, tot deze perfect gegaard is.
- Stap 3 - Bereidingswijze fidéua
Verwarm een Tefalpan met 1dl olijfolie, voeg er de sjalot, look, tijm, laurier en de rauwe fidéua aan toe en fruit dit gedurende 45 seconden.
- Stap 4
Bevochtig dit langzaam met 2 dl visfumet zoals bij de bereiding van een risotto, tot al het kookvocht opgekookt is.
- Stap 5
Werk verder af door de pijlinktvis heel kort aan te fruiten en de fidéua en de bieslook toe te voegen.
- Stap 6
Breng op smaak met algenzout, sap en rasp van limoen en meng met schilfertjes extra oude Klaartjes Kaas.
- Stap 7 - Bereidingswijze saus
Laat 2 dl visfumet en 2 dl room voor 1⁄2 inkoken, voeg de harde boter en vervolgens een scheutje olijfolie en de bergkappertjes toe.
- Stap 8
Blend en breng op smaak met algenzout, het sap en de rasp van limoen.
- Stap 9
Zeef de saus en maak ze luchtig door in een sifhon op het bord aan te brengen.
- Stap 10
Dresseer en garneer met zeevenkel (zie foto).
Onze kazen
Een hap uit ons assortiment