Ons assortiment

Het edele ambacht van kaas rijpen is bij Klaartjes Kaas een familiegebeuren. Sinds 1987. Al generaties lang geven we onze kennis door en affineren we deskundig kaas. Ambachtelijk kaas rijpen is een passie van vaklui, we werden daarvoor bekroond met verschillende World Cheese Awards.

Ons geheim? Dat zit in het samenspel van temperaturen, luchtvochtigheid en verse lucht. Zo kan een perfecte rijping gestuurd worden. In onze rijperij speelt de natuur mee in de smaakvorming van de kazen. De wisseling van de seizoenen bepalen mee de luchtvochtigheid en temperatuurschommelingen.

licht romig jonge kaas

Klaartjes romig jong6 weken

Deze kaas dankt zijn volle, smeuïge smaak aan de zilte weiden in de Noord-Hollandse polders. Na een zorgvuldige bereiding in de kaasmakerij rust deze kaas in onze eigen rijperij tot hij 6 weken jong is. Je herkent de Klaartjes Kaas Romig Jong CONO aan zijn nieuw groen bandje.

licht belegen kaas

Klaartjes licht belegen 3 maanden

Deze kaas rust 3 maanden in onze rijperij. Gedurende de hele periode houdt onze kaasmeester het toezicht en onderhoudt en draait hij de kaas tot hij perfect op smaak is. De Licht Belegen Klaartjes Kaas CONO herken je aan het oranje bandje.

pittig belegen kaas

Klaartjes pittig belegen 6 maanden

Zes maanden gerijpt op onze eigen Waaslandse bodem ... deze Klaartjes Kaas CONO met het label ‘pittig belegen’ is ons paradepaardje. Zijn romig zuivel en volle smaak werden bekroond met een World Cheese Award. Je herkent deze belegen kaas aan zijn blauwe bandje.

extra belegen kaas

Klaartjes extra belegen 9 maanden

De extra belegen Klaartjes Kaas rustte 9 maanden lang in uitstekende condities en onderscheidt zich met een extra pittige smaak die toch zeer toegankelijk is. Deze CONO kaas draagt een rood bandje.

perfect oude kaas

Klaartjes perfect oud 12 maanden

Na 11 maanden rusten in onze rijperij krijgt deze met zorg bereide kaas het label en banderol van ‘perfect oud’. Tijdens de rijping verliest deze kaas meer vocht waardoor hij een hardere textuur heeft, maar smaakt daarentegen niet zouter. Zijn romigheid en smaak zijn bekroond met verschillende World Cheese Awards. Herken deze CONO kaas aan de bruine band.

extra oude kaas

Klaartjes extra oud 13 maanden

De Klaartjes Kaas extra oud CONO rustte 1 maand langer dan de oude Klaartjes Kaas en krijgt een zwart vel.

3 jaar oude brokkel kaas

Klaartjes brokkel 3 jaar

Deze oudste variant komt rustig op smaak en krijgt de juiste textuur in onze kaasrijperij. Tijdens de rijping vormt de Klaartjes Brokkel natuurlijke zoutkristallen die je duidelijk proeft in het zuivel. Na 3 jaar onderhoud deelt onze kaasmeester het label ‘brokkel’ uit. Deze CONO kaas herken je aan het zilveren bandje.

verse roomkaas natuur

Verse roomkaas Natuur

Een authentieke roomkaas met een licht gezouten toets. Dit zorgt voor een milde en verfijnde smaak. Deze roomkaas is luchtig van structuur en daardoor goed te verwerken in warme gerechten en sauzen. Met deze roomkaas kan je eindeloos variëren, gebruik Klaartjes roomkaas Natuur als ingrediënt voor al uw salades, panini en zelfs voor uw desserten(kaastaarten). Laat u overtuigen van de combinatie van onze roomkaas met chocolade en kom onze kaaspraline proeven.

verse roomkaas kruiden

Verse roomkaasKruiden

Een zachte, verse kaas met toevoeging van verse kruiden. Zijn smeuïge textuur maken uw warme gerechten( sauzen, soepen,wok ) in een handomdraai vloeiend bindend en bezorgen uw gerechten een pittige smaak zonder toevoeging van extra specerijen. In uw aperitiefhapjes en op uw toastjes proeft u de frisse toets van kruiden.

light mild

Klaartjes Light Mild

Klaartjes Kaas light wordt met groots vakmanschap bereid door de kaasmakers. Wij gebruiken hiervoor 100% Noord-Hollandse weidemelk en samen met de zorgvuldige rijping zorgen deze elementen voor het typische Noord-Hollandse karakter van deze verlaagd vet kaas. Het grote verschil met een 20+ of 30+ kaas is namelijk de smaak.

light mature

Klaartjes LightMature

Klaartjes Kaas light wordt met groots vakmanschap bereid door de kaasmakers. Wij gebruiken hiervoor 100% Noord-Hollandse weidemelk en samen met de zorgvuldige rijping zorgen deze elementen voor het typische Noord-Hollandse karakter van deze verlaagd vet kaas. Het grote verschil met een 20+ of 30+ kaas is namelijk de smaak.

Webdesign by Innovate-iT