Over Klaartjes Kaas
Authentieke Hollandse Gouda
Wanneer je aan Holland denkt, denk je al snel aan groene weides en grazende koeien. De zilte Noord-Hollandse grond is een rijke voedingsbodem voor de weidemelk. Boeren laten hun koeien gemiddeld 120 dagen per jaar en 6 uur per dag buiten grazen.
Klaartjes Kaas wordt op een duurzame wijze gemaakt in de kaasmakerij.
Met vakmanschap.
Bekroonde artisanale kaasrijperij
Het edele ambacht van kaas rijpen is bij Klaartjes Kaas een familiegebeuren. Sinds 1987. Al generaties lang geven we onze kennis door en affineren we deskundig kaas. Ambachtelijk kaas rijpen is een passie van vaklui, we werden daarvoor bekroond met verschillende World Cheese Awards.
Ons geheim? Dat zit in het samenspel van temperaturen, luchtvochtigheid en verse lucht. Zo kan een perfecte rijping gestuurd worden. In onze rijperij speelt de natuur mee in de smaakvorming van de kazen. De wisseling van de seizoenen bepalen mee de luchtvochtigheid en temperatuurschommelingen.